Emma Magermans

Berchem 23.01.1953 - Mortsel 13.04.2023

Troostende woorden

Lieve tante MIMi,
Ik heb zoveel goede herinneringen! waar te beginnen? in mijn jeugd gingen we vaak samen op vakantie naar de zee. ik vergeet nooit de onnozele dingen die wij als kinderen allemaal uitvoerden. Wat hadden wij een lol! we zijn op vakantie geweest naar griekeland en als tiener heb ik mijn eerste wintersport samen met jou beleefd. je was een stijlvolle vrouw. daarin was jij mijn voorbeeld. op mijn 18e ging ik studeren in antwerpen en woonde ik een jaar in het achterhuis. ik ben nog altijd dankbaar dat ik die mogelijkheid kreeg. er zijn weinig studenten die kunnen zeggen dat ze in een kasteel woonden. ik kreeg een zachte landing en ik kon altijd bij jou terecht. later kwam ik wel eens aanwaaien in de zoologie. je kwam op kraamvisite toen mijn kinderen geboren zijn. je werd zelf een trotse oma! rust zacht lieve tante. het gaat je goed aan de andere kant!

Ik heb een aantal mooie herinneringen aan tante emmy die ik graag deel.
de eerste is al ven heel lang geleden, toen ik als 16 jarige (jaren 80) in ‘t stad in de horeca ging bijverdienen. De eerste maanden kwamen ze mij nog halen met de auto, maar als snel was de oplossing na de shift gaan slapen in de tolstraat. En daar zaten we dan de volgende ochtend (of middag) samen aan de tafel voor een boke vooraleer ik terug naar huis vertrok.
Een tweede herinnering is wat jaren later, toen ik eerder consumeerde dan werkte in de horeca, en jij in hartje stad de zoologie openhield. ik was geen stamgast, maar vond het wel leuk om bij mijn tante eens op café te gaan.
Mijn derde herinnering is denk ik ook bijna de laatste keer dat we elkaar gezien hebben, namelijk in het ziekenhuis met ons moeder. Jullie hebben de laatste jaren heel veel aan elkaar gehad, en daar ben ik zeer blij en dankbaar voor.
we zullen je nooit vergeten!

Liefste tante Mimi,
Mijn herinneringen aan jou beginnen heel vaag in de Tolstraat met een kiwi waar je tijdelijk tante Kiwi werd. Altijd was je veel meer dan een gewone tante voor mij, want je was ook mijn meter en zo heb je er maar eentje.
Voor mij een super toffe tijd was toen we op bezoek kwamen in de Zoologie. Ik was trots op de zaak van mijn meter met al die mooie dieren binnen. Het hoogtepunt was dat ik mocht glazen wassen aan de toog. Je kon me toen echt het gevoel geven dat ik super nuttig bezig was 😉
Dat je na al die jaren in de stad de verhuis maakt naar Edegem voelt als helemaal de juiste keuze. Heel jammer dat je maar zo’n korte tijd hebt kunnen genieten van je nieuwe huis met tuintje.
Zoals steeds werd ik met open armen ontvangen als ik eens passeerde. De laatste keren telkens met Pablo erbij en een taartje kon niet ontbreken. Je gaf me zoveel, letterlijk en figuurlijk. Dankzij jou besef ik het belang van je eigen vlees en bloed en hoe speciaal en onverwoestbaar die band is. Niks was voor jou belangrijker dan je kinderen en kleinkinderen. Het zijn dan ook allemaal toppertjes die ervoor zorgen dat jij gewoon blijft voortbestaan tussen de levenden.
Een dikke knuffel had ik je nog heel graag gegeven, maar de laatste weken had je alle tijd (en de weinige energie die je nog restte) nodig om bij jouw liefste schatten te zijn. In gedachten was ik bij jou, bij jullie. Afscheid nemen van je MAMA daar ben je nooit klaar voor en het komt altijd te vroeg. Ik ben ervan overtuigd dat jullie er alles uitgehaald hebben wat erin zat, koester die momenten, ze zijn zo waardevol.
Dikke kus,
Lisa, Felipe en Pablo

Liefste Thomas en Barbara,

afscheid nemen van iemand die je graag ziet, is altijd zwaar, moeilijk. en ik weet dat jullie je mama graag gezien hebben. gek genoeg zijn de laatste herinneringen die ik aan haar had er gekomen door mijn kinderen: “omi”, die mee naar Frankrijk ging, Omi die mee naar de zee ging. onze familie hing, hangt niet altijd even goed samen,maar over generaties heen vertelden mijn toen nog kleine dochtertjes vol enthoesiasme over de bloemetjes uit crepepapier die ze van je mama leerden maken, over het lekker eten dat ze voor hen maakten, over die lieve zus van de bomma.
ik hoop dat jullie veel steun vinden bij je gezinnen, dat jullie alle steun kunnen geven aan je kindjes voor wie dit verlies ongetwijfeld ook hard is. veel sterkte
Benjamin

Lieve Thomas, Mariel, Barbara, Kris en kinderen

Het is verschrikkelijk je moeder te verliezen en ik voel oprecht mee met jullie verdriet.

Aan mijn zusje,
We hadden de laatste tijd geen contact meer want je was heel boos op mij. ik heb geprobeerd je te bereiken door berichtjes te sturen, maar ik kreeg geen respons.
Toch blijf je voor altijd mijn kleine zusje, die ik heel graag zie en waar ik veel prettige herinneringen aan wil bewaren. Onze jeugd en later de gedeelde vakanties aan zee of in Frankrijk. Ik bewaar deze positieve herinneringen in mijn hart en blijf je graag zien.
Voor altijd, je grote zus.

Heel veel sterkte bij dit grote verlies. Tracht kracht TE PUTTEN UIT DE TALRIJKE MOOIE HERINNERINGEN DIE JULLIE AAN HAAR HEBBEN. Liefs Katia en Michel
“Ik heb mijn moeder niet verloren,
Daarvoor gaf ze mij teveel.
Wat ze zei, blijf ik horen.
Van wat ik ben is zij een deel.
Ik kom haar overal nog tegen,
in wat ik doe en wat ik laat.
Zij was en blijft voor mij een zegen,
waarvan het spoor nog steeds verdergaat.

Liefst Thomas, MAriel, Yara & Emilio,
niet gemakkelijk om iemand te laten gaan die jullie nauw aan het hart ligt. We zijn ervan overtuigd dat jullie mooie herinneringen aan je mama / grootmoeder hebben. Koeser ze. Blij dat we haaar gekend hebben en momenten hebben doorgebracht. May SHE rest in Peace. Dikke kus. Jentoff, Gizem, Jaeden & Liam.

schrijf hieronder iets neer