LEAVE FOOTPRINTS

OF LOVE AND KINDNESS

WHEREVER YOU GO

SCHONE WOORDEN

Je begeleiding was, zoals beloofd, vlot, begripvol en transparant. Je was bovendien steeds bereikbaar - een enorme plus. De bedachtzame touches die je spontaan voorstelde of toevoegde, kregen we erbij en werden enorm geäpprecieerd.

Dank je.

De ceremonie voor onze zus was geen kleintje.

Het resultaat was prachtig en pastte perfect bij haar.

— Delphine Matheï

Nogmaals bedankt voor alles wat je regelde om er zo’n mooi moment van te maken vorige vrijdag.

— Raphaël

Beste Vanessa, ik heb je leren kennen op het moment dat mijn papa gestorven is.
Je warme persoonlijkheid, je vermogen om “ out of the box” te denken, je rustige manier van praten, je respectvolle houding tov het lichaam van mijn papa, dat alles gaf mij het gevoel dat we je 100% konden vertrouwen. Door jou hebben we van mijn vader afscheid kunnen nemen op de manier dat wij wilden.
We hebben door jou opportuniteiten gekregen, waardoor er heel mooie momenten zijn geweest. Ik denk aan het aanbrengen van de lijkwade. De lievelingsspulletjes die tot het laatste moment bij mijn papa lagen. Het groeten met de ganse familie met de kleine achterkleinkinderen. Het sluiten van de lijkwade op de laatste dag van zijn fysieke aanwezigheid. Het korte moment naast zijn lichaam in het crematorium. De cermonie op zee. De urne met de asse, die we stilletjes aan zagen verdwijnen in zee in aanwezigheid van de zon, zijn favoriete concerto, de meeuwen , …

Dank je wel Vanessa. Door jou hebben we op zo een mooie manier kunnen afscheid nemen van papa.

Vele lieve groeten,

— Anne Verschaeren

Wij zijn een familie van ‘we doen het zelf wel’. Toen onze moeder op 94-jarige leeftijd overleed, wilden we alles rond haar afscheid ook zoveel mogelijk zelf doen. Dus zochten we de hulp van een ruimdenkende begrafenisondernemer. En toen ontmoetten we Vanessa. Samen met haar gingen we de weg van het afscheid. Wij wisten wel ongeveer hoe we het wilden, Vanessa gaf ons extra tips, vertelde ons wat er mogelijk was. Ze stond er als we haar nodig hadden, ze bleef op de achtergrond als we het alleen wilden doen, maar verloor ons nooit uit het oog, om bij te sturen waar nodig.

Op een heel organische manier kreeg alles vorm. En uiteindelijk maakten en deden we nog meer zelf dan we initieel gedacht hadden, met Vanessa als supporter aan de zijlijn. We beleefden een intense maar ook heel mooie week en zorgden voor een prachtig afscheid. We hebben gehuild, maar ook veel gelachen. Er is niets gebeurd waar we ook maar een klein beetje spijt van hebben.

Duizend maal dank Vanessa. Je heb echt aangevoeld hoe wij het wilden en je hebt ons daar zo goed bij begeleid. Je bent de juiste vrouw op de juiste plaats!

Lieve Vanessa,

Hartelijk dank. Het was fijn samen, je bent geweldig in wat je doet.

xxx

— Wendeline Froger

— Mieke Windels

Een klant wil denk ik vooral horen wat de stappen zijn, wat er mogelijk is, wat er moet, mag kan...
Het feit dat je bij ons na enkele minuten al zei, je kan alles vragen, "geen taboes", smijt alles maar op tafel, werkte best goed, om die ruimte te creëren. Ook de snelheid waarmee je het gevoel weet op te wekken dat je als begrafenisondernemer mee wil denken, maar vooral aan de kant van de familie staat, en niet uit bent op hun geld... zorgt voor een enorm gevoel van verbondenheid

Vanessa, het is juist een week geleden dat we de uitvaart van moeke hadden. Dank je dat je daar "vrijblijvend"was. En zo vrijblijvend was het weer niet. Jij stond naast ons om de kleinkinderen te begeleiden om moeke de ceremonieruimte binnen te dragen. Je was er op het kerkhof om het daar ook in goede banen te laten leiden. Ik voel je als iemand "van ons". Jij hebt onze familie zo goed aangevoeld en je bent zo oprecht in je "zijn" . Hartelijk dank om wie je bent en de manier hoe je ons begeleid hebt. Van harte Hilde

— Stijn Vandeputte

— Hilde Windels

Hey Vanessa,

Heel erg bedankt om ons bij te staan in deze moeilijke periode!

Sinds het supermooie afscheid woensdag is er bij ieder van ons toch een soort van rust neergedaald...

Vergeten doe je natuurlijk nooit, maar het is de perfecte eerste stap naar verwerken geweest!

Maar echt, 1000x dank!

Lieve Vanessa.
Wat ben ik content dat jij mij en mijn zus begeleid hebt bij het overlijden van mijn papa. Zonder jou zou het ons niet gelukt zijn om op deze manier afscheid te nemen van papa. Het voelde goed en het voelt nog steeds goed dat we niets volgens de traditionele regels hebben gedaan en dat komt door jouw hulp. Je maakte geen doodsbrief maar een rouwkaart, je vertelde ons over de lijkwade, over het vergezellen naar het crematorium. Het aanbrengen van de lijkwade was een intens droevig maar mooi moment, het sluiten van die lijkwade en papa vergezellen naar zijn transformatie tot as ook. We hadden papa geen mooier afscheid kunnen geven dan hij nu gehad heeft.. Zijn assen zijn in aanwezigheid van zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen verstrooid in zijn geliefde zee, ook dat regelde je voor ons.  Een warme dankjewel voor de rust die je gaf, voor het luisterend oor, voor het regelen van al onze wensen. Moest ik het opnieuw moeten doen, dan deed ik het op exact dezelfde manier met jou.

— Stephanie

— Inge Verschaeren

Toen ons oudste tweeling zoontje een maand na zijn geboorte onverwachts overleed, stortte onze wereld in. Hoe begin je een begrafenis te plannen voor je eigen baby?
En dat terwijl zijn broertje ook nog in het ziekenhuis verblijft. Gelukkig kwamen we via via in contact met Vanessa. Zij begreep onmiddellijk dat een traditionele begrafenis niet bij ons en onze situatie paste. Haar warme persoonlijkheid, gaf ons een goed gevoel.
Zij zou een mooie ceremonie regelen voor ons.
Ze was enorm flexibel, zowel in haar manier van communiceren met elkaar als in momenten om af te spreken. En zij zorgde voor een perfecte uitvoering van onze wensen, zodat deze dag eruit zag zoals wij het in onze gedachten hadden. Zij deed ook geheel vrijblijvend eigen suggesties, die pasten bij onze ‘stijl’.
Het was aangenaam om op het moeilijkste moment van ons leven, samen te werken met iemand die ons oprecht steunde en ons een warm hart toedroeg.

Dank je wel voor alles, het was een super mooi, hartverwarmend afscheid van onze kleine Líon!

— Martine

— Jolien Weuts

Neem contact op

Meer weten? Vragen? Een verzoek of een idee? Contacteer me gerust. Ik beantwoord je bericht zo snel mogelijk. Bel me op +32 497 53 14 of stuur een mail naar trost@duurzaamafscheid.be.

contactformulier