voor alle stervelingen en geïnteresseerden
Death Cafés zijn in het buitenland (voornamelijk in Amerika en de UK) al bekender. Laten we daar samen wat verandering in brengen :-)
Basicly zijn het zijn informele momenten waar stervelingen/mensen samenkomen om openlijk te praten over de dood, zonder verwachtingen. (het zijn geen rouwgroepen of lotgenotengroepen waarin rouw en verdriet centraal staat). Ze zijn bedoeld om gemeenschappen te versterken en bieden een veilige ruimte waarin je vrij kan spreken over de dood, zonder dat iemand met de wenkbrouwen fronst of vraagt voor een ‘gezelliger onderwerp’ .
Ikzelf ben er ook als sterveling, niet als uitvaartondernemer. Ben je eerder op zoek naar informatie, dan kom je best naar een info-moment :-)
Hoe ziet dat er dan uit?
We starten met een korte introductie en heet ik jullie vooral welkom. Er is geen enkele verplichting om dingen te delen, alles gebeurt heel gemoedelijk. Wie aan het woord is kan vertellen, de anderen luisteren, zonder oordeel, kritiek of advies. We zitten samen in een kring of aan tafel, met een goei tas koffie of thee en iets lekkers.
en waarover wordt er dan zoal gesproken?
de dood en maatschappij, dood en cultuur, de dood en geloof, hiernamaals, hoe ‘normaal’ is de dood binnen jou omgeving, hoe confronterend is het, welke angsten zijn er rondom de dood en het sterven, hoe ga je om met de dood, hoe wil jij sterven en hoe vooral niet? …
Kom gewoon ontdekken!
voor alle stervelingen en geïnteresseerden
Tijdens een Info-Moment kom je meer te weten over mijn manier van werken. Ik leg je uit aan de hand van beelden en een presentatie wat mijn werk inhoudt.
Wat er allemaal kan, wat moet er..
Er is ruimte om je voor te stellen (als je dat wil) en in gesprek te gaan met elkaar.
Thema's als thuisopbaring, het gebruik van een wade, duurzaam en bewust afscheid nemen worden zowiso toegelicht. Maar ook drukwerk, kosten, afscheidsfotografen en andere initiatieven komen aan bod.
Je kan al je vragen stellen.
Ik antwoord eerlijk.
Er zijn verschillende folders en flyers die je kan meenenem en verschillende zaken om in te kijken, te voelen, te beleven… Zoals ingewikkled worden in een wade of in een kist gaan liggen.
voor opstartende ondernemers binnen de uitvaart
Ben je net opgestart of ben je van plan om op te starten binnen de sector van uitvaart en/of rouw?
Dan is In-Gesprek misschien iets voor jou?!
Met een kleine groep van max 10 beginnende ondernemers gaan we in gesprek en kan je j evragen stellen.
Maar ook:
Zoek je inspiratie en informatie rond boeken, opleidingen, wil je netwerken..
Hoe begin je eraan, waar kan je terecht, is het financieel haalbaar, …
Zit je met vragen rond leveranciers, aankoop van materiaal, ..
Kortom, een boeiende namiddag of avond waaruit je zeker iets meeneemt!
voor (zelfstandige) ondernemers
Onderneem je iets binnen de uitvaart en rouwsector en heb je nood aan connectie-verbinding-samenzijn, maar ook een boeiend gesprek en interessante ontmoetingen?
Netwerken is zooo nodig! Maar vaak nogal groots en duur. Vandaar dit initiatief om op een laagdrempelige manier samen te komen in een groep van maximum 20 personen.
Het is geen vrijblijvend gegeven,
we werken telkens rond een Thema of Topic waarover kort een introductie wordt gegeven. De bedoeling is om erna een deelronde te houden waarin jij je vragen en ervaring deelt (rond dat thema). Om zo te kunnen leren van elkaar.
Én je brengt iest mee om te eten.
Delen in eten en kennis eigenlijk, om zo van elkaar te leren en écht te connecteren. Een investering voor jezelf én je onderneming.
voor rouwenden, stervelingen en geïnteresseerden
Zie het als een soort van koffietafel met vreemden.
We komen samen om te eten en in gesprek te gaan, te delen, rond een thema dat vooraf wordt meegegeven. Dit thema zal telkens gelinkt zijn aan de dood, aan uitvaart, verlies, afscheid, rouw, maar ook aan het leven.
Iets wat we allemaal delen in dit leven.
Een gast-GENODIGDE komt over het thema vertellen (hij of zij is expert) en eet mee.
Geen gewoon 'etentje' maar een doordachte samengestelde menu door een gast-CHEF.
We starten met een aperitief en kennismaking met de expert, er worden 3 gangen geserveerd.
Het wordt een avond om niet meer te vergeten, geloof me.