WADEs

I could feel the warmth as if a soft blanket had been wrapped around my soul, around my heart.

website

VIEK

Om een juiste lijkwade (uitvaartwade) te vinden moet je ontdekken welke kleur jouw leven omschrijft of welke kleur bij je past. Ga je voor een zachte kleur zoals roze en crème tinten of ben je meer van de sprekende kleuren zoals blauw, rood of groen tinten. Bekijk hieronder de collectie Lijkwade. Bij Viek vind je verschillende soorten afscheidswade van de materialen katoen, linnen en de combinatie katoen/linnen voor een zacht afscheid.

website

VALENTINE KEMPYNCK

Een lijkwade is een laatste omhelzing. In België kan je kiezen om in een wade begraven of gecremeerd te worden. Dit gebruik bestaat eigenlijk al heel lang.

Het lichaam wordt hierbij niet in een kist maar gehuld in stof teruggegeven aan de natuur.

website

Saskia maakt lijkwades van diverse Nederlandse wolsoorten in hun natuurlijke kleurscharkeringen. De schapen lopen als natuurbegrazers in verschillende natuurgebieden van Nederland of bij hobbyboeren. Verder gebruikt ze natuurlijke vezels zoals ramie, bamboe, vlas en linnen.  

KOESTER

De Wikkelwade is een wade die is gemaakt uit twee lagen stof naar keuze. Een 100% katoen en/of 100% linnen. Een combinatie van linnen en katoen is mogelijk.
De Kimono wade is bijzonder in zijn soort, het is een wade die zowel mouwen als een capuchon heeft. Dit geeft de mogelijkheid om tijdens het afscheid de handen en/of een gezicht zichtbaar te maken.

website

BEERENBERG

website

De wade wordt zorgvuldig gestreken en verpakt voor ze naar jou wordt verzonden. Ze wordt standaard geleverd met 3 lange banden waar je de wade mee vast kunt zetten. Daarnaast wordt de wade verpakt met een geursteentje dat een aangename geur afgeeft. Je kunt een keuze maken uit: Lavendel, Bergamot, Patchoeli, Jasmijn of Palmerosa. Alle etherische oliën zijn van biologische teelt.

COCON

website

In lijn met onze visie over natuurlijk afscheid worden al onze lijkwaden gemaakt van natuurlijke materialen.

WIKKELGOED

Nog meer inspiratie...

Je kan het ook zelf maken, of ik kan jullie daarbij helpen.

Een lijkwade is een groot laken of deken waarin je overleden geliefde wordt gewikkeld - ingebakerd.
Misschien heb je thuis wel een mooie doek, een souvenir van een reis bijvoorbeeld.

De afmetingen variëren tussen de 2 en 3 meter zowel in de breedte als lengte.

De kwaliteit moet steeds 100% natuurlijk zijn.

House Of shrouds

TOT STOF