WADEs

I could feel the warmth as if a soft blanket had been wrapped around my soul, around my heart.

website

VIEK

Om een juiste lijkwade (uitvaartwade) te vinden moet je ontdekken welke kleur jouw leven omschrijft of welke kleur bij je past. Ga je voor een zachte kleur zoals roze en crème tinten of ben je meer van de sprekende kleuren zoals blauw, rood of groen tinten. Bekijk hieronder de collectie Lijkwade. Bij Viek vind je verschillende soorten afscheidswade van de materialen katoen, linnen en de combinatie katoen/linnen voor een zacht afscheid.

website

Een lijkwade is een laatste omhelzing. In België kan je kiezen om in een wade begraven of gecremeerd te worden. Dit gebruik bestaat eigenlijk al heel lang.

Het lichaam wordt hierbij niet in een kist maar gehuld in stof teruggegeven aan de natuur.

VALENTINE KEMPYNCK

website

Saskia maakt lijkwades van diverse Nederlandse wolsoorten in hun natuurlijke kleurscharkeringen. De schapen lopen als natuurbegrazers in verschillende natuurgebieden van Nederland of bij hobbyboeren. Verder gebruikt ze natuurlijke vezels zoals ramie, bamboe, vlas en linnen.  

KOESTER

De Wikkelwade is een wade die is gemaakt uit twee lagen stof naar keuze. Een 100% katoen en/of 100% linnen. Een combinatie van linnen en katoen is mogelijk.
De Kimono wade is bijzonder in zijn soort, het is een wade die zowel mouwen als een capuchon heeft. Dit geeft de mogelijkheid om tijdens het afscheid de handen en/of een gezicht zichtbaar te maken.

website

BEERENBERG

website

Bij De Witte Veer Atelier is er ambacht en aandacht. Voor duurzaamheid en menselijkheid. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om met onze begeleiding zelf een unieke uitvaartkist te maken. Voor jezelf of voor een dierbare.

Wij geloven dat het samen bouwen aan een bijzondere, persoonlijke  uitvaartkist of urn verbindend werkt in een moeilijke tijd. Jij bent welkom.

DE WITTE VEER

website

DE WILGENSTUDIO

Modern ambachtswerk - De Wilgenstudio onderscheidt zich door een eigenzinnige vormgeving, originaliteit en een moderne frisse look van vlechtwerk. Er wordt gezocht naar raakvlakken met andere ambachten, zoals wol vilten, leer bewerking, potten bakken etc.
Ook alle bijproducten worden door ons zelf gemaakt.

Nog meer inspiratie...

Je kan een wade en draagbaar ook zelf maken, of ik kan jullie daarbij helpen.


Een lijkwade is een groot laken of deken waarin je overleden geliefde wordt gewikkeld - ingebakerd. De afmetingen variëren tussen de 2 en 3 meter zowel in de breedte als lengte. De kwaliteit moet steeds 100% natuurlijk zijn.

TIP: Misschien heb je thuis wel een mooie doek, een souvenir van een reis bijvoorbeeld. Je kan er ook iets op tekenen of borduren, een laatste persoonlijke boodschap.
Vraag genodigden één bloem mee te brengen naar het afscheidsmoment of groetmoment, een waardevol ritueel om iemand een laatste keer in de bloemetjes te zetten.

De draagbaar bestaat uit wilgentakken of (onbehandeld) hout. Een opstaande rand en vlakke bodem is voor de meeste crematoria een vereiste.

BLOEMENBAND