Niemand is een eiland.

Helemaal naar wens, dat doen we samen.

PUUR LICHT

LOOP LIVING COCOON

SUB-TILIA

cindy elisabeth

Greet peeters

BOB HENDRIKX

De kaarsen van Cindy worden handgemaakt in haar atelier uit ecologische koolzaadwas. Op zoek naar een ecologische alternatief voor de klassieke kaarsen, besloot Cindy een aantal jaar geleden om zelf het heft in handen te nemen.

Denken aan de dood stemt de meesten onder ons zelden vrolijk.
Maar misschien voel jij wel de nood om hierrond toch iets te delen met anderen, om stil te staan bij je eigen einde.  Hierover ga ik met jou in gesprek.

De Loop Living Cocoon wordt gemaakt van mycelium: het wortelnetwerk van paddenstoelen. Dit heeft de kracht om alle waardevolle én vervuilende stoffen van ons lichaam op de meest natuurlijke manier terug te geven aan de aarde.

NALA

TO REMEMBER

RAAPSTRAAT20

TONY & NADINE

An de smedt

anisa spiessens

NALA is een plek waar alles mogelijk is. Waar foodies en professionals creatief culinair kunnen zijn op een manier die nog niet gezien is in België. Het is een plek waar culinaire dromen werkelijkheid worden.

Tony en Nadine heten je welkom in hun historisch pand in de Antwerpse binnenstad. Je kan er uitgebreid tafelen met dagverse, huisgemaakte heerlijkheden, een ceremonie houden met een drankje, er is veel mogelijk.

To Remember is te herkennen aan een grote liefde voor papier en de ambacht die er achter schuil gaat. Anisa heeft een duidelijke voorliefde voor minimalistische, kwalitatieve en doordachte ontwerpen.

ADIEUX CHALEUREUX

STUDIO BOEKENBERG

BEYOND THE SPOKEN

nina serebrenick

Huis voor warm afscheid

BARBARA RAES

Een mooie en persoonlijke viering maakt een verschil. Wij helpen je graag om van het afscheidsmoment een mooi moment te maken. Een moment dat deugd doet. Dat je kan koesteren. Dat voor altijd een mooie herinnering is. Schoonheid, warmte en troost in het verdriet.

In haar grafisch laboratorium in Deurne ontwerpt en drukt Nina met een Riso-machine met rijstzetmeelinkt op gerecycleerd papier. Duurzaamheid is voor Nina een belangrijke stap in het ontwerpproces die weegt op elke beslissing die ze maakt.

Beyond The Spoken zoekt samen met de nabestaanden naar andere vormen van afscheid nemen, zowel in de vorm van uitvaartbegeleiding als in de vorm van rouwverwerking via een privé-ritueel dat herhaald kan worden.

NAUWAU

AFSCHEIDSDOULA

Till Always

RayAH en Shana wAuters

NAdine segers

platform - Michele de vries

An object to remember is een ode aan het leven, een symbolisch teken aan de wand dat het leven viert in al zijn facetten. Het is ontworpen als een wandobject dat past in elk interieur. Het hout dat we gebruiken is resthout afkomstig van een boomverzorgingsbedrijf.

Als gids voor een waardevol levenseinde, vorm ik een brug tussen leven en dood. Met respect en liefdevolle aandacht benader ik niet alleen mensen die hun laatste uren beleven maar ook hun gezin, familie, vrienden en/of collega’s.

Een serene plek waar mensen elkaar virtueel kunnen troosten, omarmen en helen. Een liefdevol rouwplatform vol mooie herinneringen, foto’s, anekdotes, filmpjes en teksten die van generatie op generatie doorgegeven en doorverteld worden.

DE OMHELZING

BEERENBERG

KLOOSTER12

Dimitri Jagtenberg, Mark Beerens & Janssen

valentine kempynck

ILS GOOSENS

Iedereen sterft. Toch stoppen we de dood vaak weg. Een lijkwade is een natuurlijke manier om afscheid te nemen van iemand zonder te verbergen.
Je dekt voor een laatste keer je geliefde toe. Dit geeft ruimte voor intimiteit en geborgenheid.

Beerenberg is in 2014 ontstaan vanuit de ervaring met een persoonlijk verlies, zelf een kist gemaakt en beschilderd. We hebben onze krachten gebundeld en zijn een bedrijf gaan opzetten wat unieke kisten kan maken met aandacht en kwaliteit.

Een plek met een ziel, een plek waar je mag zijn. Gelegen in een natuurgebied waar de rivier De Nete en het kanaal samen vloeien, biedt Klooster12 stilstand; een plek die rust biedt, die groen biedt, die een thuis biedt.

ROUWBAKFIETS

DE RATELAAR

OOGSTTAFEL

IMMANUEL BAAN

Sofie en Gerald

JEANNY BOUWEN

“Ik vind het een uitdaging om samen met de nabestaanden te zoeken naar datgene wat een uitvaart net even anders, bijzonder maakt, zodat de nabestaanden de overledene herkennen in de vormgeving van elk detail van de uitvaart.”

Bij Oogsttafel bereiden Sofie en Gerald een feestmaal met de groenten van ’t veld. Deze zomer strijken ze neer bij CSA-boerderij Grondsmaak in Kontich. Hier geniet je midden in de natuur van het bloemenveld, de boerderij, maar vooral van elkaar.

Als mandenvlechter werk Jeanny met eenjarige twijgen. Deze eenjarige tenen of wissen lenen zich tot het verwerken van allerlei creaties! Inmiddels deelt ze deze passie via haar werk in het open lucht museum Bokrijk, workshops, demonstraties,…

de essentie

VIEK uitvaartkisten

LOU'K UP

Kathleen Weuts

alexandra hustinx

LIEKE HURKMANS

VIEK kenmerkt zich door kwaliteit, vrijheid en de kracht van het combineren! VIEK heeft een geheel eigen stijl en elke collectie heeft altijd een modern en eigentijds assortiment. Lieke heeft naast kisten ook lijkwaden en baren. De stoffen die worden gebruikt voor de lijkwade, zijn allemaal van 100% katoen en gecertificeerd.

Kathleen Weuts is een positieve, enthousiaste ondernemer. Een humoristische spring-in’t-veld, een zonnestralen vanger, spreker, creatieve organisator, schrijver, motivator, entertainer, een vrije zangvogel,… Lou'k up staat voor
Unieke zorg voor bijzondere momenten.

Als je het fijn vindt, bewandelen we samen het pad naar de essentie van jouw levensgebeurtenis. 

Vanuit de kern komen persoonlijke woorden en symbolen naar boven. Betekenisvolle ceremonies, woordenschatten voor je dierbaren, gesprekken en rituelen bij rouw. Mijn stijl? Altijd in verbinding en met liefde.

afscheidsfotograaf CHERRYBLOSSOM D.

bleyckhof

Deborah

ANNE-SOPHIE & GUILLAUME

Een moment van verlies & verwerking is net zo waardevol om vast te leggen dan elke andere levensfase. Afscheid is meer dan sterven of verlies alleen. Er gaat zoveel aan vooraf en er volgt zoveel uit. Je kan bij mij terecht voor afscheids-, rouw- & herinneringsshoots.

Een inspirerende evenementenlocatie in Oelegem, op een boogscheut van Antwerpen. Midden in de natuur. Op Bleyckhof gaan we voor buitenbeleving in alle seizoenen.Unieke verhalen verdienen een unieke locatie. 

VAARWEL

DEYJA wallhangings

DE VERSCHOLEN TUIN

wietse van de ponseele

FENJA

LOUS EN LUC

De wallhangings van DEYJA transformeren een ooit zo geliefde garderobe in een uniek designstuk. Gemaakt door Carpet of Life en gebaseerd op Marokkaanse Boucherouite tapijten en eerlijk geweven door nomade-families in de Marokkaanse Sahara. Een herinnering om voor altijd te koesteren.

Ieder kistje is uniek en wordt ambachtelijk gemaakt door Wietse met veel oog voor detail. De vorm is zacht en afgerond en het bijzondere lijnenspel in het hout heeft iets speels. De troostende symboliek verwijst voor ons naar loslaten, afscheid nemen, een goede reis wensen…

De Verscholen Tuin bevindt zich in een meer dan 300 jaar oud boerderijtje. Alles werd op een ecologisch en historisch verantwoorde manier gerestaureerd.

KARLIJNE GEUDENS

Fotograaf

Zij die me persoonlijk kennen, weten dat ik een kleine obsessie heb met ‘alles rond de dood’. Zij die me niet persoonlijk kennen: ik stel je meteen gerust. Het is een gezonde interesse. Ettelijke jaren geleden startte ik ‘Death Talks’ en fotografeer ik oa voor 'boven de wolken'

WILDER

DE WRIKKER

YUST

Marijke Boesmans en Mayken Craenen

een coöperatieve drukkerij

UNIQUE MEETING & EVENT SPACES

De Wrikker werkt zo milieuvriendelijk mogelijk. Een keuze die je weerspiegeld ziet in ons machinepark, ons materiaal- en afvalbeleid en de manier waarop we omgaan met water en energie.

Wilder is een bloemenwinkel en studio in Antwerpen die een speelse mix brengt van natuur, kunst en ambacht. We werken het liefst aan stukken die troost of blijdschap kunnen bieden bij belangrijke momenten.

cONNECT WITH SOULS, FEED YOUR KNOWLEDGE, STIMULATE YOUR MIND.
Sustainability and organic produce are at the heart of everything we do.