MANDEN EN KISTEN

The fear of death follows from the fear of life.
A man who lives fully is prepared to die at any time.

website

DE WILGENSTUDIO

Op deze site vindt u mooie, duurzame gevlochten grafmanden en grafbaren vanuit eigen biologische teelt. Alle grafmanden zijn bekleed met ongebleekt katoen en zuiver wol, inclusief matras en hoofdkussen.

website

Het maken van unieke Beerenberg kisten gaat hand in hand met onze liefde voor bijzondere dingen maken. We zijn beide vele jaren actief geweest in de beeldende kunst, en hebben daar veel ervaring opgedaan in ieders vakgebied. Dimitri met o.a. houtsculpturen en Mark met schilderijen. Op deze wijze kunnen we een mooie bijdrage leveren aan de families die het bijzonder vinden om leven te geven aan de spreekwoordelijke “laatste jas” van hun dierbare.

BEERENBERG

website

Kleurjekist levert uitvaartkisten van ongelakt, populieren hout. De geïllustreerde deksel geeft houvast, werkt verbindend en biedt hiermee families, kinderen, vrienden en collega’s een waardevol afscheidsritueel. Het creatieve proces en het resultaat maken onderdeel uit van een kleurrijk afscheid en dragen bij aan een bewust en positief rouwproces.

KLEUR JE KIST

website

Deze Living Cocoon is gemaakt uit mycelium, dit groeit normaal gesproken onder de grond in de complexe wortelstructuur van bomen, planten en paddenstoelen. Het is een levend organisme dat allerlei giftige stoffen kan neutraliseren en voeding levert aan alles wat er boven de grond groeit.

LOOP living cocoon

website

Wie kiest voor een uitvaartkist van FAIR coffins laat de wereld een stukje schoner achter én creëert kansen voor mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze FAIR coffins zijn gemaakt van ecologische materialen en goedgekeurd voor (natuur)begrafenis en crematie.

FAIR COFFINS

website

BIESVELDEN

Nog meer inspiratie...

Je kan een mand of kist ook zelf maken, onder begeleiding van een mandenvlechter, schrijnwerker of maker.

Een houten kist is minder verantwoord dan eentje in mycelyum, wilgentakken of karton... Gebruik voor hout het liefst onbewerkt populier of een andere onbewerkte snelgroeiende houtsoort.

Spaanplaat of verlijmd hout is een absolute 'no-go'.

TIP: Vraag genodigden één bloem mee te brengen naar het afscheidsmoment of groetmoment, een waardevol ritueel om iemand een laatste keer in de bloemetjes te zetten.

BLOEMENBAND